Teriyaki stir fry met broccoli, rode paprika, zilvervliesrijst en BUMI asian tempeh

Aantal porties: 2-3

Ingredienten:

175g BUMI asian tempeh
175g zilvervliesrijst
100g broccoli
1 rode paprika
1 gele paprika
halve courgette
125g kastanjechampignons
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 el verse gember
halve rode peper
2 el coconut aminos (of sojasaus)
50ml groentebouillon

Bereiding:

1. Kook de rijst

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Breng water aan de kook in een steelpan en voeg de rijst toe. Roer het meteen goed door. Zet het vuur lager en laat het 10-15 minuten koken, afhankelijk welke kooktijd er op de verpakking staat. Giet de rijst na het koken af en doe het dan terug in de pan. Laat het even staan terwijl je de saus en groenten bereid.

2. Maak de teriyaki-saus

Meng de Coconut Aminos, verse gember, knoflook, rijstazijn en groentebouillon in een klein kommetje en laat de saus even staan. Zo kunnen de smaken van de gember en de knoflook goed intrekken.

3. Bereid de groenten

Voordat je de groenten gaat bereiden, was en snijd je alles eerst. Snijd de broccoli in roosjes, de paprika’s en rode ui in stukken, en de champignons, courgette en rode peper in schijfjes of ringetjes. Verhit wat olijfolie in een grote pan. Als de olie heet is, voeg dan de rode ui en broccoli toe. Bak dit voor 3 minuten. Voeg na 3 minuten de paprika, courgette en champignons toe en bak dit voor 4-5 minuten mee. Voeg eventueel een beetje water toe als het droog wordt.

4. Voeg de teriyaki saus en tempé toe

Als de groenten na een aantal minuten zacht zijn, voeg je de tempé en teriyaki saus toe. Zet het vuur lager, roer alles goed door elkaar en laat alles in z’n gehaal voor zo’n 5 minuten staan. Roer het weer regelmatig door. Wil je de saus iets dikker? Voeg een eetlepel arrowroot toe. Proef ook even of je nog extra peper en zout nodig hebt.

5. Garneren en serveren!

Verdeel de rijst op een bord en voeg hier de teriyaki groentenmix aan toe. Voeg eventueel wat rode chillipeper, sesamzaadjes en/of koriander toe. That’s it!