Reuben sandwich met BUMI Natural pulled seitan

Aantal porties: 2

Ingredienten:

175 BUMI Seitan Naturel
1 eetl. zonnebloemolie
½ theel. gedroogde oregano
1 ¼ theel. paprikapoeder
½ theel. knoflookpoeder
¼ theel. mosterdpoeder
50 g vegan mayonaise
1 eetl. ketchup
1 eetl. mierikswortel
1 theel. worcestershire saus
1 theel. ahornsiroop
¼ theel. paprikapoeder
zout en versgemalen zwarte peper
2 plakken vegan kaas (bijvoorbeeld Violife)
4 plakken stevig zuurdesembrood
50 g zuurkool

Bereiding:

1. Meng de BUMI Seitan Naturel met de zonnebloemolie, gedroogde oregano, 1 theelepel paprikapoeder, het knoflook- en mosterdpoeder. Laat staan terwijl je de dressing maakt.

2. Meng voor de dressing de vegan mayonaise met de ketchup, mierikswortel, worcestershire saus, ahornsiroop en paprikapoeder. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

3. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de gemarineerde seitan zoals aangegeven op de verpakking. 

4. Maak twee hoopjes van de seitan in de pan, ongeveer zo groot als de plak kaas. Leg op elk hoopje een plak kaas. Doe een paar druppels water in de pan, doe een deksel op de pan en bak de kaas 30 seconden mee. Draai het vuur uit.

5. Beleg 2 plakken brood met de dressing, gevold door de zuurkool. Schep de seitan met de kaas op het broodje. Leg de overgebleven plakken brood erop. Snijd doormidden en serveer direct.