Indiase zoete aardappel curry met bruine rijst en BUMI indian tempeh

Aantal porties: 2-3

Ingredienten:

175g BUMI indian tempeh

300g zoete aardappel

1 rode paprika

 1 gele paprika

1 lente ui

1 gele ui

3 teentjes knoflook

1 el verse gember

1 el pindakaas

half blik (200ml) kokosmelk

50 ml groentebouillon

1 el rode curry pasta

1/2 tl kurkuma

1/2 tl komijn

1 tl citroensap

Optioneel: verse koriander, sesamzaadjes, chilivlokken

Bereiding:

Bereiding:

1. Kook de rijst

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Breng water aan de kook in een steelpan en voeg de rijst toe. Roer het meteen goed door. Zet het vuur lager en laat het 10-15 minuten koken, afhankelijk welke kooktijd er op de verpakking staat. Giet de rijst na het koken af en doe het dan terug in de pan. Laat het even staan terwijl je de saus en groenten bereid.

2. Bereid de zoete aardappel

Verhit wat olijfolie in een grote pan en doe hier de knoflook, ui en gember bij. Laat dit voor ongeveer 1-2 minuten bakken tot het glazig wordt. Schil en was de zoete aardappel en snijd er blokjes van. Voeg dit toe aan de ui, knoflook en gember en bak het voor ongeveer 2 minuten mee. Doe als laatste de curry pasta, pindakaas en de kruiden erbij. Roer het goed door elkaar.

3. Sudderen maar!

Als de zoete aardappel een paar minuten heeft meegebakken, voeg dan de kokosmelk, groentebouillon en citroensap toe. Roer het goed door elkaar, zet het vuur lager en laat het voor 15 minuten sudderen.

4. Voeg de andere groenten toe

Als de zoete aardappel na een aantal minuten zacht is, voeg je de rode en gele parika toe. Zet het vuur lager, roer alles goed door elkaar en laat alles in z’n gehaal voor zo’n 5-10 minuten extra sudderen. Roer het weer regelmatig door. Proef even of de curry nog wat kruidiger mag. Voeg eventueel wat chilivlokken toe voor meer pit!

5. Voeg de tempé toe

Doe als laatste de tempé erbij en laat dit voor ongeveer 2 minuten mee koken. Roer alles weer goed door elkaar. Zet het vuur uit en snijd de lente-ui in grove stukken.

6. Garneer en serveer!

Verdeel de curry over de borden en voeg de rijst toe. Maak de curry af met de lente-ui en doe er eventueel wat verse koriander en/of sesamzaadjes bij. Eet smakelijk!