Asian Teriyaki Tempeh Bowl

Voor 2 personen
Bereidingstijd +/- 20 min

Ingredienten:

175g BUMI Asian Style Tempeh Bites
150g pandan rijst
1 broccoli
1 wortel (groot)
1 avocado
2 el Teriyaki saus
Garnering: 1 takje verse Koriander en een partje limoen

Ingredienten voor de snelle ‘pickle’:
1 bosje radijsjes 
1 gepelde rode ui
4 el (rijst)azijn
3 el water
1 el maple sirup
snufje zout
snufje peper
plantaardige olie


Recept

  1. Snijd de rode ui door midden, snijd een helft in halve ringen en bewaar de andere helft. Snijd de radijs in dunne plakjes en meng samen met de rode ui ringen in een kom.

  2. Meng de rijstazijn, maple sirup en peper en zout in een steelpannetje. Verhit en roer totdat het kookt. Voeg het mengsel toe aan de gesneden ui en radijs. Meng goed, zet weg en meng zo nu en dan nog even door.

  3. Kook de basmati rijst volgens de instructies van de verpakking.

  4. Zet ondertussen een stoompan met een laagje water (1 vingerkootje diep) op het vuur en breng aan de kook. Als je geen stoompan hebt kan je ook een laagje water in een gewone kookpan aan de kook brengen.

  5. Was de broccoli en snijd in roosjes. Stoom in de stoompan (of kook in de kookpan) in +/- 10min beetgaar.

  6. Was en snijd de wortel. Rasp in reepjes of dunne plakjes.

  7. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Haal de avocado helften met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

  8. Breng de broccoli een beetje op smaak met wat peper en zout.

  9. Zet een koekenpan op het vuur met een klein scheutje olie en bak op middelhoog vuur de tempeh blokjes voor een paar minuten. Schud geregeld om tijdens het bakken. Je kunt ze ook kort in een airfryer verwarmen. Geen zin om de tempeh te bakken? Je kunt de tempeh ook prima direct uit de verpakking gebruiken voor een koude bowl.

  10. Tijd om de bowl te vullen! Begin met de rijst en bouw op met de groenten en eindig met de pickled radijs en ui. Daarna de tempeh blokjes. Schenk de teryiaki saus er als een dressing overheen. (Is de Teriyaki saus te dik? Meng deze dan met een beetje olie en water)  Maak af met wat sesamzaadjes, korianderblaadjes en een partje limoen.