Noedelsalade met amandelen, BUMI Asian tempeh en Chinese kool

tempeh azie-noodles notenpasta-02.jpg

Aantal porties: 2

Ingredienten:

2 eetl. amandelpasta 

2 eetl. sojasaus

1 theel. sesamolie

1 limoen, sap

1 theel. ahornsiroop

1 eetl. sriracha (optioneel)

½ Chinese kool

1 teen knoflook, gepeld

1 sjalot, gepeld

2 eetl. zonnebloemolie

17g g BUMI Tempeh Azië

1 bosui

2 eetl. bruine amandelen 

Als je van pittig houdt kun je sriracha toevoegen, maar anders ook al lekker. Tip: je kunt ook gemengde notenpasta gebruiken, pindakaas of tahin. Lekker romig.

Bereiding:

1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Meng de amandelpasta met de sojasaus, sesamolie, het sap van de limoen, de ahornsiroop en eventueel sriracha. Voeg 100 milliliter warm water toe en roer tot je een gladde, vloeibare saus hebt. Proef en breng op smaak met zout.

2. Verwijder het harde hart van de Chinese kool en snijd de rest in dunne repen. Hak de knoflook fijn en snipper de sjalot.

3. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

4. Verhit de zonnebloemolie in een wok of koekenpan op hoog vuur en bak hierin de kool 2 tot 3 minuten, tot hij is geslonken. Voeg de knoflook en sjalot toe en bak nog circa 1 minuut. Voeg de tempeh toe en bak nog 2 minuten. Draai het vuur uit.

5. Snijd intussen de bosui in dunne ringen en hak de amandelen grof. 

6. Giet de noedels af maar bewaar wat van het kook water. Spoel de noedels kort af onder koud water zodat ze niet doorgaren. Doe de noedels samen met de saus in de pan bij de kool en hussel alles om. Voeg een paar eetlepels kookwater toe om het geheel wat sauziger te maken.

7. Verdeel de noedels over 2 kommen en garneer met de amandelen en bosui.