Linzensalade met crispy boerenkool en BUMI Natural Pulled Seitan

Aantal porties: 2

Ingredienten:

200 g boerenkool

6 eetlepels olijfolie + extra om in te bakken
zout

50 g walnoten
175 g BUMI Seitan Naturel

1 citroen

1 teen knoflook, gepeld

1 theel. agavesiroop

15 g platte peterselie

2 tomaten

400 g zwarte linzen uit blik of pot

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de boerenkool aan met 1 tot 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster de boerenkool in circa 20 minuten knapperig.

  2. Hak de walnoten grof en verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin de walnoten en BUMI Seitan Naturel in 3 tot 5 minuten goudbruin. Draai het vuur uit en doe de olie met noten en seitan in een koude kom, zodat ze niet te veel doorgaren.

  3. Rasp de citroenrasp en de knoflook boven de kom. Voeg de agavesiroop toe en knijp de helft van de citroen erboven uit. Proef en breng op smaak met zout of eventueel nog extra citroensap.

  4. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn. Verwijder de zaden uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

  5. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af onder de koude kraan.

  6. Meng de linzen met de peterselie, de tomaten en het noten-seitanmengsel. Haal de boerenkool uit de oven, leg op de linzensalade en serveer.