Midden-Oosterse tomatenstoof met BUMI Natural Pulled Seitan

Aantal porties: 2

Ingredienten:

1 gele ui, gepeld

2 tenen knoflook, gepeld
1 rode paprika
3 eetl. olijfolie

1 eetl. komijnpoeder

175 g BUMI Seitan Naturel

1 blik (400 g) tomatenblokjes

zout en versgemalen zwarte peper

10 g platte peterselie

stevig brood om te serveren

Bereiding:

1. Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne repen.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook circa 5 minuten. Voeg het komijnpoeder toe en bak nog 1 minuut.

3. Voeg de paprika en BUMI Seitan Naturel toe en bak nog 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe. Doe het blikje voor de helft vol met water om zo het de laatste restjes uit het blik te halen en in de pan te doen. Roer goed om, proef en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Draai het vuur laag en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

4. Snijd intussen de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en snijd het brood in plakken.

5. Draai het vuur uit, strooi de peterselie over de tomatensaus. Serveer de tomatenstoof in de pan op tafel en gebruik het brood om in de saus te dopen.