Mediterranean bowl with Gyros-style Pulled Seitan

Voor 2 personen
20 min bereidingstijd

Ingredienten

175g BUMI Gyros-Style Pulled Seitan
150g bulgur
1/2 kleine komkommer
1 rode ui
200g (gekleurde) cherry tomaatjes
200g kikkererwten uit blik (uitgelekt +/- 130g)
1 tl gerookt paprika poeder
1 tl komijnzaad poeder

Garnering: 2 takjes dille

Ingredienten vegan Tzatziki
1/2 kleine komkommer 
100g plantaardige kwark of griekse style yoghurt
½ teentje knoflook (fijn geperst)
½ el citroensap
Olijfolie, peper en zout

  1. Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snijd de komkommer doormidden en bewaar 1 helft voor de tzaziki. Snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de cherrytomaatjes doormidden.

  3. Bereid de tzaziki: 

    1. Snijd de bewaarde helft van de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijst met een lepel. Rasp de komkommer fijn en laat deze uitlekken in een vergiet.

    2. Meng in een kom de yoghurt/kwark met de geperste knoflook, de olie, de peper en het citroensap goed door.

    3. Duw de komkommer goed aan zodat hij zoveel mogelijk vocht verlies. Meng deze daarna door het yoghurt mengsel en zet afgedekt in de koelkast weg.

  4. Giet de kikkererwten af en spoel om met water. 

  5. Zet een koekenpan op het vuur met een klein scheutje olie. Als de pan heet is voeg je de kikkererwten toe en zet het vuur middelhoog. Voeg het komijnzaadpoeder en gerookt paprikapoeder toe. Bak voor 5 minuten en schep geregeld om. Draai het vuur laag.

  6. Bak ondertussen de Gyros Style Pulled seitan stukjes op in een koekenpan met een scheutje olie. Zorg dat de olie heet is voor je de seitan toevoegt. Op middelhoog vuur opbakken en blijven omschudden.

  7. Schep de bulgur in een diep bord en besprenkel met extra vierge olijfolie. Voeg stap voor stap alle componenten toe en eindig met de Gyros Seitan en tzaziki. Garneer met dille en strooi naar behoefte nog wat zeezout flakes over de Gyros.