Pad Thai

3 personen
20 min bereidingstijd

Ingrediënten:
175g BUMI seitan ASIAN
250g rijstnoedels
30g pinda’s
1 broccoli
1 rode paprika
2 bosuitjes
3 knoflookteentjes
1 rode ui
duimlengte gember
1 limoen
4 eetlepels tamari/soja saus
optioneel: 2 theelepels maple syrup

Toppings (naar keuze):
koriander, verse rode peper, bean sprouts, pinda’s, bosui

Benodigdheden:
Neutrale olie om te roerbakken
Grote bakpan / wok
Kleine en middelgrote kom
Zeef

Bereidingswijze

1. Kook de rijstnoedels
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in de zeef en spoel na met koud water. Laat uitlekken en zet apart.

 2. Maak de Pad Thai saus
Meng de sojasaus, het sap van de limoen en de maple syrup in een kleine kom en zet apart

3. Snijd de groenten
Was de groenten. Schil de gember, pel de ui en knoflook en verwijder de zaadjes uit de paprika.
Snijd de paprika en rode uit in dunne reepjes. Snijd de gember, knoflook en bosui fijn. Snijd de broccoli (incl. stam) in klein stukjes. Houd alles apart.

4. Stir fry!
Timing en hitte zijn belangrijk voor een goede Pad Thai. Zorg ervoor dat de bakpan/wok op hoog vuur staat en niet te vol zit (doe het zo nodig in twee rondes). Roer regelmatig.

Voeg 1 eetlepel olie toe aan de hete pan en voeg vervolgens de gember, knoflook, rode ui toe en bak voor 30 seconden. Voeg daarna de seitan toe en bak 2 minuten. Voeg de broccoli en paprika toe en bak nog 2 minuten. Voeg de Pad Thai saus en noedels toe en bak 3 minuten. Blijf regelmatig roeren. Voeg als laatste een flinke snuif zwarte peper toe, roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.

5. Serveer met de toppings
Verdeel de Pad Thai over de kommen en serveer met de toppings naar keuze en wat limoenpartjes.