Platbrood met paddenstoelen en BUMI Pulled Seitan Gyros-Style

saitan gyros-platbrood-02.jpg

Aantal porties: 2

Ingredienten:

1 kleine rode ui, gepeld

100 ml natuurazijn

100 g shiitake

175 g BUMI Seitan Gyros

1 tl. komijnpoeder
zout

olijfolie om in te bakken

20 g platte peterselie 

½ limoen

2 naanbroden of zelfgemaakt platbrood

sriracha om te serveren (Optie zelfgemaakt platbrood: 150 g tarwebloem, ½ tl. zout, 25 g plantaardige boter, 90 ml amandelmelk kneden en 20 minuten afgedekt laten rusten. 2-3 bolletjes van maken, uitrollen en paar minuten per kant bakken in droge hete koekenpan.)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd grote shiitake in stukken, laat kleintjes heel. Doe de shiitake samen met de BUMI Seitan Gyros, het komijnpoeder en zout in een ovenschaal en maak aan met een paar eetlepels olijfolie. Bak het geheel circa 20 minuten.

2. Snijd de ui in flinterdunne ringen en doe in een kommetje met de natuurazijn. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt en schep af en toe om.

3. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en doe in een mengkom. 

4. Doe de naanbroden de laatste 10 minuten van de baktijd van de shiitake en paddenstoelen in de oven. Als je zelf platbrood maakt, hoeft het niet meer mee te bakken in de oven.

5. Haal het brood, de paddenstoelen en seitan uit de oven. Breng de seitan en paddenstoelen op smaak met het rasp en sap van de limoen. Schep het paddenstoelen-seitanmengsel in de naan en leg de ingemaakte rode ui en peterselie erbovenop. Serveer met sriracha als je van pittig houdt.