Gyroswrap met BUMI Gyros-Style seitan, gegrilde paprika en vegan tzatziki

saitan gyros-shoarma wrap-02.jpg

Aantal porties: 2

Ingredienten:

¼ komkommer

100 ml sojayoghurt
1 teen knoflook

5 g dille

¼ ijsbergsla (Geen voorgesneden ijsbergsla gebruiken want je wil echt flinterdun snijden voor de perfecte frisse crunch.)

4 gegrilde paprika’s uit pot
zonnebloemolie om in te bakken

175 g BUMI Seitan Gyros-Style

2 grote tortilla’s

Bereiding:

1.Maak als eerste de vegan tzatziki. Rasp de komkommer op de grootste stand van een rasp of snijd met een mes in heel dunne reepjes. Knijp het vocht met je handen uit de komkommer. Haal de blaadjes van de dille en hak fijn. Rasp de knoflook en meng deze met de dille, komkommer en sojayoghurt. Breng op smaak met een snuf zout.

2. Snijd de ijsbergsla met een scherp mes in zo dun mogelijke repen.  

3. Verhit 1 tot 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de BUMI Seitan Gyros een paar minuten.

4. Snijd de gegrilde paprika in brede repen.

5. Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en bak hierin de tortilla’s even op tot ze warm zijn.

6. Beleg de tortilla met de gegrilde paprika, ijsbergsla en seitan. Schep de vegan tzatziki erop, rol op en serveer.